VEPŘOVÁ PANENKA NA MEDU A HOŘČICI
Co budete potřebovat:
1) 500 g vepřové panenky
2) 2 lžíce medu
3) 1 lžíce dijonské hořčice
4) 2 lžíce olivového oleje
5) 2 stroužky česneku (nasekané)
6) 1 lžička sušeného tymiánu
7) sůl, pepř
Na přílohu:
1) 4 střední brambory
2) 2 lžíce olivového oleje
3) 1 lžička sladké papriky
4) sůl, pepř
POSTUP:
1) Panenku očistěte, osolte a opepřete. Smíchejte med, hořčici, olej, česnek a tymián a maso ve směsi obalte. Nechte marinovat alespoň 30 minut.
2) Brambory nakrájejte na měsíčky, promíchejte s olejem, paprikou, solí a pepřem. Dejte na plech a pečte na 200 °C asi 30 minut, dokud nejsou zlatavé.
3) Panenku zprudka opečte na pánvi ze všech stran (asi 2 minuty z každé strany) a poté dejte do trouby předehřáté na 180 °C na 10 minut.
4) Nechte maso pár minut odpočinout, nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými bramborami.
Soubory cookie používáme k analýze údajů o našich návštěvnících, ke zlepšení našich webových stránek, zobrazení personalizovaného obsahu a k tomu, abychom vám poskytli skvělý zážitek z webu.
Cookies jsou malé textové soubory, které jsou po návštěvě webové stránky umístěny ve vašem počítači či telefonu. Díky tomuto vám můžeme zjednodušit práci s webovými stránkami a nabízet vám obsah podle toho, co opravdu hledáte. Umožnují také přizpůsobit webovou stránku vašim potřebám a dopřát vám komfortní prohlížení.
Cookies neslouží k uchovávání osobních ani citlivých údajů.